KARS / KAĞIZMAN - Donandı Tıllik Ortaokulu

0474 372 2034
DONANDI KÖYÜ MERKEZ MEVKİİ DONANDI MERKEZ KÜME EVLERİ NO: 138 KAĞIZMAN / KARS
Vizyon
Vizyonumuz Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye´nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
Misyon
Misyonumuz Öğrencilerimizin; Bilgili, araştıra, sorgulayan, ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek, İlgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış Anadilini doğru ve etkili konuşan, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven , İnsan haklarına saygılı,dürüst ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
2013-2014 TEOG İLÇE 4. 2014-2015 TEOG İLÇE 3. 2016-2017 TEOG İLÇE 7.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
08.30-14.40
KALORİFER
Ulaşım
Ulaşım servis yada öğretmenlerin kendi araçlarıyla gerçekleşmektedir. 5 km toprak yol vardır. yolların kapanma durumu yoktur.
Servis Bilgisi
ÖĞRETMENLER İLÇE MERKEZİNDEN KÖYE KENDİ İMKANLARIYLA TUTTUKLARI SERVİS veya KENDİ ARAÇLARIYLA GİTMEKTEDİR.
Yerleşim Yeri
YERLEŞİM YERİ 100 HANELİDİR. İKLİM IĞDIR´A YAKINLIĞI SEBEBİYLE ILIMANDIR. KÖYDE SU SIKINTISI VARDIR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
KAĞIZMANA 40 KM ,IĞRDIR TUZLUCA İLÇESNE İSE 25 KM UZAKLIKTADIR. KARS´IN SON KÖYÜDÜR.
Okulun Sınav Başarı Durumu
BAŞARI SEVİYESİ YÜKSEK BİR OKULDUR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%95
2017-2018 4006 TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ
Proje Çalışmaları
RESİM SERGİSİ, OYUN ODASI OLUŞTURMA, OKUL DUVARLARI RENKLENDİRME, ÖZEL ÜNİFORMA OLUŞTURMA.
Diğer Hususlar
İlk ve Ortaokul olarak kurulmuştur. Kütüphane, wc, öğretmenler odası Ortaokul binasında ortak kullanım alanıdır. İlkokul bünyesinde bulunan anasınıfı ile özel eğitim sınıfı ortaokul binasındadır. toplamda 12 öğretmen, 160 öğrencimiz vardır. ilkokul sobalı ortaokul kaloriferlidir. 60 öğrenci taşımalı,öğrenci servisleri aşırı problemlidir.